Persoonlijke visie en missie

Na een periode van 20 jaar waarin ik werkzaam ben geweest in meerdere takken van de GGZ, heb ik tegenwoordig mijn plek gevonden in mijn eigen praktijk in Buchten. Van hieruit werk ik alweer jaren met veel plezier samen met huisartsen en collegae in de Generalistische Basis GGZ (vroegere eerstelijnszorg). Juist de korte lijnen en persoonlijke benadering in deze regio passen goed bij mij. Ik streef als persoon naar een hoge kwaliteit van zorg en leg mijn eigen lat hoog als het aankomt op zorg, respect en vertrouwelijkheid naar cliënten. Als psycholoog raak ik enorm geïnspireerd door psychotherapeuten als Irvin Yalom en Jorge Bucay die op meesterlijke wijze het behandelcontact, de werkrelatie met cl. inzetten als belangrijkste instrument binnen de behandeling c.q. als voeding voor groei van de cliënt (en daarmee, dat is het mooie, ook hun eigen groei). Binnen mijn eigen nascholing, supervisie, intervisie en leertherapie heb ik mogen ervaren hoe het is om vanuit verschillende gezichtspunten te denken, ervaren en leven.

Als moeder en vrouw binnen een jong gezin worden ook andere zaken binnen het leven steeds meer evident. De kern van onze existentie, angst in de breedste zin des woords, behoefte aan rust en de grote vraag hoe wij kunnen loslaten en toch liefhebben in het leven. Thema’s die ieder mens raken en naarmate wij groeien in volwassenheid meer ruimte mogen krijgen.
In de levensfase waarin ik nu zit, voel ik steeds sterker de behoefte om binnen de veranderende maatschappij (waarin overheid een steeds grotere hand legt op de zorg en regelgeving en de mensen zelf steeds meer zoekende zijn naar persoonlijke groei en echt contact) een nieuwe richting in te slaan en samen met u de uitdaging aan te gaan om stil te staan bij uw levenspad, richting, doel. Net als mijn inspirators Yalom en Bucay is daarbij voor mij de werkrelatie tussen psycholoog/coach en cliënt van onschatbare waarde.

A seeker is someone who looks for something, but not necessarily someone who finds it. Nor is someone who necessarily knows what they are looking for, is simply someone for whom life is a quest.
- Jorge Bucay -